Juba lapsena huvitasid mind toiduretseptid, kirjutasin neid usinasti üles oma kaustikutesse, kadudes maal vanaema juures olles tundideks pööningule, kust leidsin virnade viisi vanaaegseid ajakirju pealkirjaga „Koduperenaine“.
Olen lõpetanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna ning diplomi järgi majandusteadlane.
Olen abielus, kahe täiskasvanud lapse ema.
Tasakaalustamaks numbrite maailma lõpetasin 2013. aasta kevadel Annely Sootsi Tervisekooli toitumisnõustaja eriala. Lõputöö teemaks oli „Unetus ja toitumine“. Annely Sootsi Tervisekooli kodulehele sattusin 2011. aasta alguses juhuslikult ning sügisest alustasin õpinguid. Olin selleks ajaks hädas juba ületöötamisest, stressist ning valest söömisest tingitud esimeste tervisehädadega.
Olen nõustanud kliente erinevate haigusseisundite, söömishäirete (koostöös psühholoogiga), ülekaalu ja suitsetamisest loobumise korral ning nõustanud ka rasedaid ja tervisesportlasi. Paljud kliendid on tulnud lihtsalt sooviga oma menüüd tervislikumaks muuta. Raamatu „Normaalse söömise kursuste käsiraamat” (autorid Mihkel Zilmer, Urmas Kokassaar, Anne Lill) järgi on söömisalaste rumaluste peiteaeg umbes 10-15 aastat. Aeg-ajalt tasuks oma toidusedelit ning söömisharjumusi üle vaadata ning hinnata koos toitumisnõustajaga.
Isegi kui selgub, et saate toidust vajalikus koguses ja vahekorras toitaineid, on teadmine ikka kasuks.
Söömine on ainus tegevus, mis toidab.
Signe Muuk